Tien games voor gezellig samen zijn in een lock-down

Tien games voor gezellig samen zijn in een lock-down
Nu Nederland in de strenge lockdown zit vallen veel kerstvakantieplannen in het water. Lang dineren, samen gezellig rond de tafel zitten, het was al beperkt maar nu wordt er definitief een streep door gezet. Het is tijd om te zoeken naar andere manieren om toch samen te zijn in deze tijden. Wij van HiPerks willen je graag een handje helpen en zetten alvast tien van onze favoriete multiplayer games op een rij.

World of Warcraft

Om gelijk maar met een classic te beginnen, World of Warcraft (WoW) biedt alles wat je nodig hebt om deze kerstperiode door te komen. Uitdaging, eindeloos avontuur en de mogelijkheid om samen met vrienden een gezellige tijd te hebben. In deze MMORPG kan je eindeloos de deur uit gaan. Met de nieuwe uitbreiding Shadowlands is er zowel voor nieuwe als meer ervaren spelers meer avontuur om te hebben.

Among Us

Familiediners zijn meestal gevuld met roddel en achterklap, wie gaat nu uit met wie, hoe gaat het eigenlijk op je werk? En heb je al plannen voor de toekomst? Voor ieder die graag deze kerst wilt kletsen is er Among Us. Join je andere crewmates op een ruimtereis waarbij je druk rondrent om het schip in goede staat te houden. Maar pas op, want sommige van je crewmates zijn undercover aliens die er alles aan doen om je missie te saboteren. Elke keer wanneer een crewmate dood wordt aangetroffen is er een moment van overleg, waarbij alle spelers proberen te gissen wie de aliens zijn. Een leuke mash-up van Weerwolven en Sci-fi. Bonus; door de timer zijn de potjes kort en het is gratis te downloaden op je telefoon.

League of Legends

Net als je opa en oma is ook League of Legends (LoL) een ouwe gouwe. Samen met je vrienden kan je jezelf een weg banen langs verschillende torens en uitdagende tegenstanders. Wissel voor variatie eens van je vaste character en probeer een andere skillset uit. Voor beginners al helemaal fijn, het is gratis om te spelen.

Fall Guys

We kunnen dit jaar wel wat humor en slapstick gebruiken. Gelukkig is er fall guys. Ren als een kleurrijke jellybean met pootjes over een wipe-out achtige stormbaan en wordt de eerste die over de finishlijn gaat. Probeer je tegenstanders te slim af te zijn of werk samen met een klein team om challenges te overkomen. Kleurrijke levels, grappige eigen outfits en de mogelijkheid om keer op keer je vrienden (of vreemden) te slim af te zijn. Het echte kerstgevoel.

Killing Floor 2

Voor iedereen die had gehoopt op een iets andere uitwerking van de pandemie is er Killing Floor 2. Voldoe aan je zombie-apocalypse cravings en versla samen met anderen wave na wave van ‘Zeds’. Of speel als een van de geïnfecteerde en probeer de mensheid uit te roeien. De vele verschillende classes van spelers en leuke online community maakt dit een geschikt spel om uren weg te spelen.

Trine

Niet iedereen heeft zin om online op zoek te gaan naar nieuwe vrienden. Sommige van ons zitten de komende tijd binnen met vrienden, huisgenoten of familie en vinden dat genoeg. Gelukkig zijn er ook genoeg spellen die in local-co op mode zijn te spelen. De spellen van de Trine serie zijn een goed voorbeeld. Speel samen met twee anderen een heldhaftig trio dat door middel van hun eigen talenten een weg probeert te banen door kwaadaardige skeletten, puzzels en fantasierijke werelden. Deze platformer biedt voldoende uitdaging voor de strategische gamers onder ons. Speel als de tovenaar en manipuleer objecten in de ruimte, slinger als de dievegge met een grijphaak over obstakels heen of versla alle monsters als de krachtige ridder. Er zijn ondertussen vier spellen in de Trine reeks, genoeg voor de gehele lock-down.

Broforce

Sommigen onder ons willen liever niet al te veel strategie toepassen of geheel nieuwe game mechanics aanleren. Sommigen spelers zien liever een goede hack & slash game met een gezonde dosis humor om de frustratie weg te gamen. Voor deze spelers is er Broforce. In deze platformer speel je een team van Amerikaanse macho mannen (en vrouwen!) dat zich met veel geweld door verschillende bedreigingen heen moet vechten. Alle karakters zijn gebaseerd op filmhelden en hun superpowers. Elke keer wanneer je doodgaat wordt je een ander karakter waardoor de game meerdere malen met veel plezier te spelen is. Speel samen met 4 vrienden en lach je rot. Alleen de muziek is al een reden om het spel te kopen.

Ultimate Chicken Horse

Traditioneel worden er tijdens kerst vele potjes mens-erger-je-niet gespeeld waarbij we proberen om elkaar eens goed dwars te zitten. Gelukkig is er voor deze tijden Ultimate Chicken Horse. In dit spel bouwen jij en je vrienden zelf het level, echter is het de bedoeling om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Plaats rondvliegende pijlen, zwarte gaten en grote vlammenwerpers. Het idee is dat het nog net mogelijk moet zijn om de finishline te halen. Frustratie, plezier en hopelijk een winnaar, het is bijna mens-erger-je-niet.

LEGO games

Wie kent het niet, spelen als R2D2 alleen maar om de schreeuw te horen als hij in de afgrond valt. Iedereen die een Lego-StarWars game heeft gespeeld weet waar we het over hebben. Maar behalve de StarWars-games bieden de spellen van Lego nog veel meer plezier. Denk aan de Batman serie, Ninyago games of Harry Potter. Lego games zijn makkelijk om te spelen en van te genieten. Leuk voor zowel de kinderen als de ouders.

Terraria

Als je echt helemaal klaar bent met de wereld zoals hij nu is kan je altijd nog een nieuwe bouwen. Terraria biedt de mogelijkheid om je eigen leven op te bouwen in een veilige, pixellated weergegeven wereld. Het combineert zowel het bouw-element van minecraft als de magie en het ontdekkingsplezier van RPG’s. Als je genoeg zelf hebt ontdekt kan je altijd een server opzoeken met andere spelers en verschillende de potjes Capture the Gem (vlag veroveren) spelen of samen met hen jullie eigen gemaakte werelden ontdekken.

Wij wensen iedereen een fijne en veilige vakantieperiode en Oud & Nieuw toe. In 2021 gaan wij flink boosten. Tot die tijd, game on!

Door: Bonita

Uitgelicht

27 dec. 2020