Gamescom Xbox Showcase Accessibility Nieuws

Gamescom Xbox Showcase Accessibility Nieuws

Gamescom Xbox Showcase Accessibility Nieuws
Op 21 augustus heeft Xbox zijn eerste Gamescom showcase gehouden en deze was gevuld met nieuws over wat er komen gaat voor Xbox en de andere gamestudios van Microsoft. Behalve nieuws over nieuwe games en uitbreidingen stonden ze ook stil bij nieuwe producten op gebied van aangepast gamen. Ze stonden vooral stil bij 4 nieuwe producten die ze zelf hebben ontwikkeld of die door partners zijn gemaakt: de Xbox Adaptive Joystick, de Xbox Design Lab’s 3D geprinte thumbstick toppers, de Byowave proteus controller en de 8BitDo’s Lite’s SE 2.4G wireless controller.

De Xbox Adaptive Joystick is ontstaan door te luisteren naar de community’s vraag om een joystick die gebruikt kan worden met de Xbox Adaptive Controller. Ze zijn zelfs een stap verder gegaan door het mogelijk te maken hem te gebruiken met samen met andere Xbox Controllers.
Behalve een joystick heeft deze wired controller ook een aantal knoppen. De plaatsing hiervan is aangepast gebaseerd op feedback van de testers met een beperking. Hierdoor zouden deze optimaal moeten zitten voor zoveel mogelijk mensen. Deze controller zou begin 2025 te koop moeten zijn.

Xbox Adaptive Joystick

Samen met de Xbox Adaptive Joystick heeft Xbox ook 3D-printer bestanden beschikbaar gemaakt voor thumbsticktoppers. Deze zijn er in verschillende vormen voor de verschillende officiele Xbox controllers en op de website kan je deze zelf aanpassen. De bestanden kan je dan gratis downloaden en doorsturen naar iemand die je kent met een 3D-printer of naar een 3D-printservice in je buurt.

Hierna hebben ze kort gesproken over 2 nieuwe controller opties van hun partners.

De Proteus controller, gemaakt door Byowave, is een modulaire controller die je zelf in elkaar kan zetten in allerlei verschillende configuraties. De onderdelen kunnen makkelijk in elkaar geklikt worden en gewisseld worden wanneer je wilt. Door dit systeem kan iedereen een controller bouwen die aangepast is aan hun noden.
Deze controller is nu verkrijgbaar.

Xbox Proteus Byowave - Xbox Lite SE 2.4G wireless

De Xbox Lite SE 2.4G wireless controller van 8BitDo is een compacte en lichtgewicht controller die ontworpen is met mensen met beperkte mobiliteit in gedachte. Deze heeft Hall Effect joysticks met hogere gevoeligheid en low-resistance knoppen. Doordat de knoppen uniform zijn en boven op de controller zitten, zijn deze makkelijk toegankelijk. Hierbij wordt deze controller ook geleverd met grote, programmeerbare Super Buttons die ook gebruikt kunnen worden met de Xbox Adaptive Controller. Ook deze is nu verkrijgbaar.

Als laatste hebben ze het kort gehad over het aanpassen van hun verpakking voor de nieuwe Xbox consoles en de Xbox Adaptive Joystick van om meer toegankelijk te zijn en nieuwe accessibility features, zoals toggle hold.

Door: Marieke <Isilme>

Nieuws

23 aug 2024

Geschreven Door

Marieke <Isilme>