Over ons

Over de HiPerks Foundation

De HiPerks Foundation is een stichting voor jongeren (12 t/m 35 jaar) met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) voor wie het spelen van games niet altijd vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om gamen ook voor hen toegankelijk te maken.


Missie

Naast dat gamen een leuke hobby is, biedt het ook de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier nieuwe mensen te leren kennen. Dat is precies wat wij willen bereiken. Als HiPerks geloven wij dat het sociaal contact van jongeren met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel kan worden vergroot door de mogelijkheden die games bieden optimaal te benutten.

Uit dit geloof is de HiPerks Foundation ontstaan. Wij staan voor plezier, verbondenheid, gelijkheid en uitdaging.

Het is ons doel om jongeren via gaming zowel tijdens als na hun revalidatie met elkaar in contact te brengen.

Visie

De HiPerks Foundation draagt bij aan de toegankelijkheid van gaming door als platform te fungeren waar jongeren met elkaar in contact kunnen komen. Zij kunnen hier bijvoorbeeld ervaringen uitwisselen over het spelen van conventionele games met aanpassingen en kunnen deelnemen aan onze Discord-community. Daarnaast zet de HiPerks Foundation zich in om de zichtbaarheid van de stichting te vergroten, bijvoorbeeld door sociale evenementen voor de doelgroep en hun omgeving te organiseren, deel te nemen aan nationale en internationale evenementen en samenwerkingen met andere initiatieven aan te gaan.