Edwin Dertien gaat het maken

Edwin Dertien gaat het maken

Edwin Dertien gaat het maken
Edwin Dertien; maker, tinkerer, educator, performer, creative roboticist. We vragen ons bij HiPerks niet af wat Edwin allemaal kan, we vragen ons vooral af wat hij NIET kan.

Afgelopen week hebben wij een interessant kennismakingsgesprek gehad met Edwin Dertien over zijn deelname aan het programma 'We gaan het maken' , waar uitvinders op de Universiteit Twente zich bezighouden met op maat gemaakte oplossingen voor mensen met een beperking. In aflevering 3 & 4 maakt hij een speciale gamecontroller!

'Verlengt alle draden van alle knopjes', alsof het de normaalste zaak van de wereld is, zo begon universitair docent Robotica Edwin Dertien aan zijn uitdaging om een aangepaste controller te maken voor Marc. Marc heeft de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte die één-voor-één je spieren uitschakelt. Marc heeft maar één wens: blijven gamen. Of het Edwin is gelukt verklappen wij natuurlijk niet, 'We gaan het maken' is echt een programma dat je zelf moet ervaren.

Ben je benieuwd of Edwin iets voor jou kan betekenen of ken/ben jij iemand met een beperking die opzoek is naar een oplossing om te kunnen gamen? Neem even contact met ons op via contact@hiperks.com, wij helpen je graag verder!

Wil jij meedoen met onze maandelijkse game avond of wil je in contact komen met andere jongeren met een beperking volg ons dan op sociale media (instagram& facebook) en join onze Discord!

Door: Roel

Uitgelicht

16 apr. 2021

Geschreven Door

Roel