Gamen met spraakbesturing; VoiceAttack maakt het werkelijkheid

Gamen met spraakbesturing; VoiceAttack maakt het werkelijkheid

Gamen met spraakbesturing; VoiceAttack maakt het werkelijkheid
VoiceAttack: een mogelijke oplossing om met je stem te gamen!

Eens in de zoveel tijd komt er een oplossing voorbij waar wij toch maar wat blij van worden. Dit keer gaat het om spraakbesturing middels het programma VoiceAttack. Met VoiceAttack maak je van een simpele microfoon een krachtige controller, eentje die je bestuurt met je stem!

Door VoiceAttack kun je woorden en klanken koppelen aan knoppen op je toetsenbord en muis. Deze knoppen worden op hun beurt gekoppeld aan een bepaalde actie. Wil jij graag dat je poppetje springt als jij 'Jump' zegt? Zo gezegd, zo gedaan. VoiceAttack is dan ook een goede oplossing voor iedereen die bepaalde handelingen niet meer kan, zoals het gebruiken van een toetsenbord, of het klikken van een muis.

Uiteraard zouden wij HiPerks niet zijn als we VoiceAttack niet zouden testen, en we kunnen met veel plezier zeggen: het werkt, zolang je de juiste games kiest.

Er is echter één nadeel: de spraakbesturing werkt alleen in het Engels. Je zult de taal van Windows dus moeten veranderen naar Engels. Ach ja, bekijk het positief; nu kun je meteen werken aan je Engels!

Momenteel hebben we VoiceAttack met een muis getest, maar niet getreurd; binnenkort combineren we VoiceAttack met de Tobii Eye Tracker! Dat belooft veel goeds, blijf dus zeker HiPerks checken!

Wil je meer weten over VoiceAttack? Kijk even op hun website of neem contact met ons op!

Door: Roel

Accessoires

04 mei 2021

Geschreven Door

Roel