Game Details

Genre:

MMO

Uitgebracht:

Sep 24 2020

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Activision Blizzard

Franchise:

Warcraft

Platforms:

OSX

PC

Over World of Warcraft

World of Warcraft (WoW) is de grootste MMORPG ter wereld, uitgebracht in 2004 en inmiddels 16 jaar later gaat het nog steeds verder. In WoW kies je tussen twee facties, Alliance of Horde. Elk met uiteenlopende rassen met bijvoorbeeld Dwarf of Human voor Alliance, en Orc Troll voor Horde. Met de keuze uit 24 rassen en 12 classes kun je echt iets kiezen wat bij jou past.

World of Warcraft is een MMO en daarin draait het vaak om samenwerken met andere mensen. Zo kun je een Guild joinen waar je met soms wel honderden mensen in zit en zo samen dungeons gaat doen, raids, Island Expeditions en nog vele andere activiteiten. Natuurlijk kun je ook gewoon super veel dingen helemaal alleen doen.

Inmiddels zijn we aangekomen bij de 8e uitbreiding: Shadowlands.

Sylvanas is onderweg naar Icecrown Citadel. Ze loopt de trap op en ze maakt haar weg naar de Lich King, Bolvar Fordragon. Daar gaat ze het gevecht aan en verslaat hem. Ze pakt de Helm of Domination van zijn hoofd en breekt deze in tweeën. Niet alleen de helm breekt in tweeën, maar ook de wereld.

De Shadowlands zijn geopend.

De Shadowlands zijn thuis voor alle die Azeroth verlaten hebben, het is een wereld met een perfect balans tussen leven en dood. Als Azeroth’s grootste held heb jij de kracht gekregen om over te steken naar de Shadowlands met je lichaam en ziel. Nu moet je onderzoek doen naar de grote samenzwering die de het universum kapot probeert te maken. Help Warcraft zijn grootste helden hun weg terug te vinden, en hun ultieme lot uit te laten komen.

De Shadowlands zijn opgebroken in 5 gebieden, het schitterende Bastion, de slagvelden van Maldraxxus, het magische bosrijk Ardenweald, het duistere en rijke Revendreth en uiteindelijk, The Maw.

Nieuw in Shadowlands zijn de Covenants, een viertal groepen elk in hun eigen gebied, door het level proces heen leer je ze kennen en op max level krijg je de keuze waar je bij wilt horen. Elke Covenant komt met zijn eigen verhaal, customization items en mounts maar ook met hun eigen abilities. Ook is er een nieuwe activiteit, Torghast, Tower of the Damned. Het is een soort dungeon die elke keer anders is dan de vorige keer. Torghast kun je alleen doen, en maximaal met een groep van 5.

Analyse

Pluspunten

  • Er zijn enorm veel verhalen en avonturen om te beleven

  • Verschillende opties om tot hetzelfde niveau te komen, in PvP, Raids of Mythic+

  • Veel customization opties voor controls

  • Veel spelervrijheid, er zijn veel verschillende dingen om te doen

Minpunten

  • Van Class veranderen kan alleen door een nieuw character met een andere class te lvlen

  • Je kunt niet "ff" spelen

  • Maandelijkse abonnementskosten zijn vereist om te spelen

  • Buiten Guilds zijn er tegenwoordig weinig sociale verbindingen

Spoilers & Cheats

Uitleg Beperkingen

Het spel is goed te spelen zonder geluid. Alle geluidseffecten hebben ook visuele effecten.

Game Details

Genre:

MMO

Uitgebracht:

Sep 24 2020

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Activision Blizzard

Franchise:

Warcraft

Platforms:

OSX

PC

Game Poster

poster

Aanbevolen leeftijd

Geschreven Door

Tim