Game Details

Genre:

Survival & Horror

Uitgebracht:

Jul 13 2020

Ontwikkelaar:

Naughty Dog

Uitgever:

Sony

Platforms:

PlayStation 4

Over The Last of Us: Part II

Wij zijn heel blij met de The Last of Us: Part II. Het is een spel dat echt speelbaar is gemaakt voor zoveel mogelijk mensen. Er zijn ruim 60 (!) verschillende opties voor gamers met een beperking. Er zitten natuurlijk vaker voorkomende opties bij, zoals ondertiteling. Maar bijvoorbeeld text-to-speech opties voor gamers met een visuele beperking zie je verder zelden. Wanneer je deze opties gebruikt, wordt aangegeven dat de ontwikkelaar Naughty Dog deze gegevens kan inzien. Waarschijnlijk om te meten of deze opties populair genoeg zijn om ook in toekomstige games te verwerken. Laten we hopen dat dit zo blijkt te zijn!

The Last of Us: Part I heeft talloze awards gewonnen en heeft nu eindelijk een vervolg met The Last of Us: Part II. Dit nieuwe deel gaat verder waar deel 1 ophield en behoudt de populaire pijlers van de eerste game: een sterke focus op het verhaal, strakke gameplay en een spannende sfeer die je direct grijpt.

Het verhaal: de donkere wereld in The Last of Us heeft te maken met een gevaarlijk soort spoor, die mensen verandert in zogenaamde 'infected': zombie-achtige wezens die mensen direct aanvallen en op deze manier ook kunnen infecteren. Daardoor hebben de mensen zich teruggetrokken in kampen. Dit zorgt voor extreme conflicten onderling. In deel 1 volgde je de karakters Joel en Ellie door deze gevaarlijke wereld . In deel 2 gaat dit verhaal verder.

Analyse

Pluspunten

  • Grote focus op het verhaal

  • Bijzonder veel opties om te spelen met een beperking

  • Zeer sfeervol

  • Lange speelduur

Minpunten

  • Niet iedereen kan de verhaalkeuzes waarderen

  • Heel gewelddadig, daardoor niet voor iedereen

Spoilers & Cheats

Uitleg Beperkingen

De game is goed speelbaar voor slechthorenden aangezien er de optie is om met visuele cues te werken in plaats van geluid, om zo te zien waar bijvoorbeeld vijanden staan. Deze video laat ziet hoe dit werkt.

Game Details

Genre:

Survival & Horror

Uitgebracht:

Jul 13 2020

Ontwikkelaar:

Naughty Dog

Uitgever:

Sony

Platforms:

PlayStation 4

Game Poster

poster

Aanbevolen leeftijd

Geschreven Door

Marco