Game Details

Genre:

RPG

Uitgebracht:

Jun 17 2020

Ontwikkelaar:

Airship Syndicate

Uitgever:

THQ Nordic

Platforms:

PC

PlayStation 4

Switch

Xbox One

Over Battle Chasers: Nightwar

Battle Chasers: Nightwar is een turn-based RPG gebaseerd op een stripverhalenreeks uit de jaren 90. Die invloeden zijn al snel herkenbaar wanneer je de game opstart. De stijl is aantrekkelijk en de animaties zien er goed uit. Helaas is het verhaal zwak, wat eigenlijk niet past bij de stripverhalen-inspiratie.

Wat de game wel heel goed doet zijn de gevechten. Het maakt niet uit of je tegen een grote eindbaas vecht of tegen een gewone vijand vecht. Ze vragen allemaal een eigen tactiek om ze te verslaan. Een klein foutje kan het verschil betekenen tussen winnen of verliezen. Ook de speelbare personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt met, voor RPG-begrippen, unieke acties die je uit kunt voeren in gevechten.

Waar de meeste turn-based RPG’s focussen op levelen om sterker te worden, richt Battle Chasers zich juist op een loot-systeem. Na elk gevecht krijg je verschillende nieuwe wapens en armor. Daarmee kies je hoe je die personages versterkt. Dit werkt heel verslavend en houdt Battle Chasers: Nightwar interessant. Voor deze review hebben we 'm gespeeld op de PlayStation 4.

Analyse

Pluspunten

  • Verslavend loot-systeem

  • Aantrekkelijke stijl

  • Mooie animaties

  • Turn-based RPG - prima op eigen tempo te doen met 1 hand of visuele beperking

  • Uitgebreid gevechtssysteem

Minpunten

  • Zwak verhaal

  • Soms lange laadtijden

Spoilers & Cheats

Uitleg Beperkingen

De game is perfect te spelen zonder geluid. Alle audio heeft slechts een ondersteunde functie. Je zult dus niks essentieels missen.

Game Details

Genre:

RPG

Uitgebracht:

Jun 17 2020

Ontwikkelaar:

Airship Syndicate

Uitgever:

THQ Nordic

Platforms:

PC

PlayStation 4

Switch

Xbox One

Game Poster

poster

Aanbevolen leeftijd

Geschreven Door

Marco