Terug van weggeweest!

Terug van weggeweest!
De Razer Naga: Left-Handed Edition is sinds oktober weer beschikbaar. Mensen die geen rechterhand (meer) hebben/kunnen gebruiken hebben de mogelijkheid om 19-toetsen te gebruiken met hun linkerhand. Door de grote aandacht vanuit de community heeft het bedrijf toch opnieuw de Naga willen produceren, met een aantal updates.

Over het algemeen leven we in een wereld, waarin gebruiksvoorwerpen ontworpen zijn voor rechtshandigen. Dat is ook niet zo gek, gezien naar schatting slechts 10% tot 15% van de mensen linkshandig is. Als linkshandige weet ik dat wij ons meestal wel aanpassen door dingen tegen onze voorkeur met rechts te doen. Daar heb ik ook nooit echt vraagtekens bij gezet. Dat deed je gewoon. Zo heb ik ook altijd mijn computermuis met rechts bestuurt. Maar er bestaat geen one-size-fits-all wanneer het aankomt op hoe we games spelen. Iedere gamer is anders.

Razer is een bedrijf dat hardware ontwikkeld voor én met gamers. Ze zijn betrokken bij hun doelgroep en luisteren naar feedback op hun producten vanuit de gaming-community. Zo ontwikkelde zij een paar jaar geleden een gaming muis voor linkshandigen, maar de vraag bleek laag en de verkoop liep stroef. Het idee werd daarom opgeborgen en de verkoop gestopt. De community liet gelijk van zich horen, omdat Razer de enige grote producent was van ergonomische MMO gaming muizen voor linkshandigen. Bijvoorbeeld voor sommige mensen met een lichamelijke beperking was deze muis inmiddels onmisbaar geworden om games te kunnen spelen.

Als antwoord op de vraag vanuit de community introduceert Razer in 2020 een nieuwe versie van de Razer Naga: Left-Handed Edition! Een design speciaal ontwikkeld om perfect aan te sluiten op alle linkerhanden van over de hele wereld. Als gaming-muis beschikt de Naga natuurlijk niet alleen over de standaard linker- en rechtermuisknop. Het bevat ook sensitivity up- en downknoppen, een scrollclicker, optical laser sensor, on-board geheugen, PFTE coating voor smooth bewegingen, speedflex gewoven muiskabel en 12 duimknoppen aan de zijkant die je zelf kunt instellen. Alle knoppen op de Naga: Left-Handed zijn zo gepositioneerd dat ze makkelijk en snel te bereiken zijn met voor iedere vinger van je linkerhand. Daarnaast geeft iedere klik hoorbare en voelbare feedback die responsief aanvoelt. Dit maakt het een erg comfortabele muis die je in staat stelt snel te reageren tijdens je games!

Door het aanbieden van deze gaming-muis steunt Razer de toegankelijkheid van games voor linkshandige gamers, ondanks dat er voor de muis géén grote markt is. Dit alles had niet mogelijk geweest zonder een hechte online community. HiPerks volgt dit soort ontwikkelingen met blijdschap op de voet mee.

Ben jij ook hyped voor de Razer Naga: Left-Handed Edition? Via deze link kun je hem zelf online bestellen.

Heb jij mooie voorbeelden met jouw ervaring, met deze muis? Laat het ons weten, waarbij je anderen kon helpen

Martin

Accessoires

18 nov. 2020