Awareness maand in oktober

Awareness maand in oktober

Awareness maand in oktober
In de maand oktober heeft HiPerks zich ingezet voor de awareness van mensen met een beperking of NAH (niet aangeboren hersenletsel. Hoe hebben wij dit gedaan? We hebben met ons team van vrijwilligers en gamers door heel Nederland op een aantal beurzen gestaan. Denk dan vooral aan beurzen zoals GameForce en DreamHack Rotterdam. Hieronder kun je daar alles over terug lezen.

GameForce Utrecht

De Gameforce beurs in Utrecht op 8 & 9 oktober was een succes! Samen met Klimmendaal, NMAGaming, Yumen Bionics, Rijndam Revalidatie, Keep On Gaming, Mytylschool Roosendaal en Stichting Bio Vakantieoord heeft HiPerks daar gestaan onder de naam "Aangepast Gamen".

Tijdens deze beurs hebben we veel nieuwe contacten kunnen toevoegen en afspraken kunnen maken. Daarnaast konden op veel mensen op de stand ervaren hoe het is om te gamen met een beperking.

HiPerks heeft voor deze beurs dan ook een geweldig team aan gamers en vrijwilligers meegenomen die dit mogelijk hebben kunnen maken!

Samenwerking_team

DreamHack Rotterdam

Tijdens de DreamHack beurs in Rotterdam op 14, 15 en 16 oktober heeft HiPerks de kans gekregen om nogmaals awareness te creëren voor mensen met een beperking of NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).

HiPerks had hier zijn eigen stand! Met een kleine samenwerking vanuit EpilepsieNL. EpilepsieNL staat voor mensen die het leven van mensen met epilepsie willen verbeteren.

Vrijdag 14 oktober

De start van de beurs is begonnen! met een overvloed aan jongeren die hun eigen laptop en/of PC installatie meenamen voor de LAN-Party, Cosplayers die hun geweldige Cosplay-outfits lieten zien tot aan de Rotterdamse GamesConnect groep

Tijdens de vrijdag heeft Paul van der Made aan meerdere groepen van Rotterdamse GamesConnect uitleg gegeven over HiPerks en zijn visie voor de toekomst voor gamers met een beperking!

DreamHack Rotterdam Gesprekken

Zaterdag en Zondag

Op de laatste 2 dagen heeft HiPerks vooral bezoekers van DreamHack laten ervaren hoe het is om te gamen met een beperking. Zo is er gebruik gemaakt van een Razor-muis voor linkshandige, de Microsoft Xbox Adaptive Controller in combinatie met een grote Joystick en het spelen zonder een toetsenbord.

De bezoekers hebben tegen elkaar verschillende spellen kunnen spelen o.a. Fall Guys, Golf With Friends en Forza Horizon en Mario Kart met één-hand wat veel leuke momenten maar ook boeiende gesprekken hebben opgeleverd.

Microsoft Xbox Adaptive Game Controller

Paul <Xilfe>

Paul <Xilfe>

Nieuws

28 okt 2022

Geschreven Door

Paul <Xilfe>

Paul <Xilfe>