Game Details

Genres:

Platform, Puzzle

Uitgebracht:

Jun 29 2020

Ontwikkelaar:

Playdead

Uitgever:

Microsoft

Platforms:

Android

iOS

OSX

PC

PlayStation 4

Switch

Xbox One

Over Limbo

Iedereen heeft wel eens zo’n vage droom, dat je wakker wordt en denkt: “Waar ben ik?” Zo begint Limbo. Een game uniek in zijn soort. In Limbo word je op een mysterieuze, onbekende plek wakker.

In deze 2D-platformer begint de spanning gelijk. Het verhaal gaat gelijk van start, geen introductie, niks. Heerlijk: je hebt slechts 5 controls nodig (4 pijltjes en CTRL voor PC-gamers). That’s it!

Meteen is duidelijk dat je met een duistere game te maken hebt. De enige tinten die je ziet zijn zwart, grijs en wit. Een beetje als hele oude zwart-wit cartoons zoals de allereerste Mickey Mouse-filmpjes. Deze kleurloze 'feeling' maakt Limbo extra spannend. De muziek ontbreekt volledig. Je hoort alleen sfeergeluiden. Muziek is vaak ontzettend belangrijk in spellen, maar hier hebben ze het bewust weggelaten. Juist daarom geeft de combinatie van geen introductie, geen kleuren en geen muziek een extra duister gevoel.

De game savet automatisch. En dat is fijn, want je gaat vaak zat dood... Heel vaak.

Om verder te komen moet je springen, wegrennen, flink nadenken en ontwijken.

Het spel is zo goed dat je het achter elkaar wilt doorspelen. Maar helaas is het niet heel uitgebreid. Je speelt 't in een paar uurtjes uit. En helaas krijg je niet op iedere vraag antwoord. Net als in het echte leven is het soms irritant als je niet alles te weten kan komen. Maar ja, het hoort erbij. Zo ook in de wereld van Limbo.

De ontwikkelaar, Armt Jensen, heeft het verhaal daarom expres vaag gelaten. Zo is er ruimte voor eigen invulling. Iedereen beleeft het verhaal anders.

Limbo is een geweldige puzzelgame die veel meer brengt dan gewoon een game. Limbo is een ervaring.

Analyse

Pluspunten

  • Eenvoudige controls

  • Erg origineel verhaal en gamedesign

  • Leuke, uitdagende puzzels

Minpunten

  • Te kort

  • Einde open voor eigen interpretatie

Spoilers & Cheats

Uitleg Beperkingen

Je hoeft niets te lezen. Je speelt het spel puur op basis van wat je ziet. En natuurlijk je gedachten voor de oplossingen.

Game Details

Genres:

Platform, Puzzle

Uitgebracht:

Jun 29 2020

Ontwikkelaar:

Playdead

Uitgever:

Microsoft

Platforms:

Android

iOS

OSX

PC

PlayStation 4

Switch

Xbox One

Game Poster

poster

Aanbevolen leeftijd

Geschreven Door

Paul