Game Details

Genre:

MOBA

Uitgebracht:

Jun 16 2020

Ontwikkelaar:

Riot Games

Uitgever:

Riot Games

Platforms:

PC

Over League of Legends

Ondanks dat de game al sinds 2009 op de markt is, heeft League of Legends (LoL) dagelijks nog steeds miljoenen spelers. Daarmee is het nog steeds één van de populairste games. De redenen voor het succes zijn ook duidelijk: League of Legends is gratis te spelen, heeft geen ‘pay-to-win’-systeem (iets wat veel gratis games wel hebben) en wordt regelmatig geüpdatet. Tel daarbij op dat je samen met maximaal 4 vrienden in een team kunt spelen en je hebt een echte succesformule.

Je speelt in teams van 5 tegen 5. Iedere speler kiest een personage die het beste bij hun speelstijl en gewenste rol past. Vervolgens gaan de teams de strijd aan met maar één doel: het slopen van de Nexus (de basis) van de tegenstander.

Het leuke aan LoL is de grote hoeveelheid opties die je als speler hebt. Er zijn ruim 140 verschillende personages om te spelen, je kan heel veel verschillende taken en tactieken uitvoeren met je team, en voor in-game geld koop je verschillende wapens en uitrustingen. Dat geld verdien je door het uitvoeren van bepaalde taken. Dit betekent wel dat je veel uren kwijt bent aan het leren kennen van alle personages en wapens. Alleen dan kan je iedere keer de juiste keuzes maken.

League of Legend map

Analyse

Pluspunten

  • Hele grote groep spelers, waaronder spelers met beperkingen, die uitleggen hoe zij spelen. Zoals deze gamer die alleen met zijn voeten speelt: https://www.youtube.com/watch?v=m8Qan

  • Meer dan 140 speelbare personages

  • Aanpasbare controls; met 1 hand te spelen

  • Veel communicatie met het team gaat via ‘pings’: kliks op de mini-map, wat communicatie sneller maakt dan typen

  • Helemaal gratis

  • Spelen in teams

  • Wordt nog vaak geüpdatet

Minpunten

  • Het spel gaat snel, waardoor beperkingen al snel een grotere impact kunnen hebben

  • Hoge leercurve

  • Niet altijd leuke mede- of tegenspelers

Spoilers & Cheats

Uitleg Beperkingen

Het spel heeft een vrij hoog tempo. Je kan het zeker met beperkt zich spelen, maar dan is het wel van groot belang dat je je goed focust op de minimap en de actie.

De minimap kan je aanpassen. Van rechtsonder naar linksonder. Als support en jungle hoef je minder te focussen op minions. Met name als support hoef je alleen maar te kijken wat andere spelers doen.

Game Details

Genre:

MOBA

Uitgebracht:

Jun 16 2020

Ontwikkelaar:

Riot Games

Uitgever:

Riot Games

Platforms:

PC

Game Poster

poster

Aanbevolen leeftijd

Geschreven Door

Marco