Game Details

Genre:

Point-and-Click

Uitgebracht:

Jun 16 2020

Ontwikkelaar:

Double Fine Productions

Uitgever:

Double Fine Productions

Platforms:

Android

iOS

PC

PlayStation 4

Xbox One

Over Broken Age

Iedereen die vroeger klassieke point-and-click adventures heeft gespeeld, zoals de Monkey Island-serie of Full Throttle, kent Tim Schafer. Hij is verantwoordelijk voor enkele legendarische games in dit genre. Toen hij 16 jaar na de release van Grim Fandango een Kickstarter opzette om een nieuwe game te ontwikkelen, werd ruim het zevenvoudige (!) van het streefdoel opgehaald. Met Broken Age als resultaat.

Het eerste dat opvalt als je Broken Age opstart, is dat alles er vrolijk en kleurrijk uitziet. Zonder kinderlijk te worden. En het is ook een luchtige game, met humoristische dialogen. Je krijgt er vanzelf een glimlach op je gezicht bij. Rustig door de toffe omgevingen lopen is hartstikke leuk. En toch heeft de game ook enkele duistere thema’s (maar we zullen niks verklappen).

Ook leuk: je speelt de game met 2 personages speelt, elk in een eigen scenario. Je kan op ieder moment van personage wisselen. Soms moet je duo samen puzzels oplossen. Die puzzels zijn erg slim bedacht. In het begin los je ze zo op, maar ze worden langzaam maar zeker moeilijker en frustrerender. Des te groter de kick als je een puzzel op weet te lossen.

Met z'n puzzels, sterke verhaal en scherpe is Broken Age helemaal trouw aan z'n voorgangers. Reden genoeg dus voor fans van point-and-click adventures om te spelen

Gespeeld op de PlayStation 4.

Analyse

Pluspunten

  • Intelligente puzzels

  • Prima te spelen voor slechtzienden, slechthorenden of doven

  • Geen tijdlimiet, dus je kan alle rust spelen zonder hoge reactiesnelheid

  • Boeiend verhaal

  • Aantrekkelijk design

  • Heerlijke dialogen

Minpunten

  • Puzzels zijn af en toe moeilijk en frustrerend

Spoilers & Cheats

Uitleg Beperkingen

De game kan je heel goed met 1 hand spelen. Er zitten geen tijdslimieten in en er zijn weinig knoppen nodig om alles uit te spelen.

Game Details

Genre:

Point-and-Click

Uitgebracht:

Jun 16 2020

Ontwikkelaar:

Double Fine Productions

Uitgever:

Double Fine Productions

Platforms:

Android

iOS

PC

PlayStation 4

Xbox One

Game Poster

poster

Geschreven Door

Marco